Sisustus & lifestyle since 2009

Search

Lämmin halloumisalaatti


Jatkuva kuumuus on ruvennut näkymään myös perheen kotiruokailuissa. Ei vain yksinkertaisesti oikein tee mieli syödä, ainakaan mitään rasvaista. Jätskit ja smoothiet tekevät kauppansa, samoin rahkat, hedelmät ja marjat. Mutta "kunnon ruokaakin" tarvitaan. Uusiin perunoihin + silliin on jo vähän kyllästytty, samoin kaikki mahdolliset salaatit on kokeiltu. Jäätiin mökille suunniteltua pidemmäksi aikaa ja paistettiin eilen rannassa muurinpohjalättyjä. Maidot olivat vähän vähissä, joten jatkoin taikinaa vishyllä. Oi, miten herkullisia lätyistä tulikaan. Lisukkeena suolaista + makeaa täytettä. 

Tänään tutustuimme ihan uuteen tuttavuuteen - nimeltään halloumijuusto. Aivan loistavaa grillattuna ja salaattipedillä - ja löytyi helposti mökkipaikkakunnan pikkukaupasta. Laitoin lautaselle lisäksi hieman kypsennettyjä paprikalohkoja, kirsikkatomaatteja ja kesäsipulia varsineen. Maun kruunasi balsamiviinietikka, oliiviöljy ja rouhittu mustapippuri. Pinnalle ripottelin vielä paahdettuja pinjansiemeniä. Muksut olivat syöneet mansikat edellispäivänä lättyjen kanssa, mutta varmasti myös meloni olisi sopinut salaattiin makeuttajaksi (tarkkasilmäisimmät huomaavat varmasti lautasella myös lisukkeena tonnikalaa + mies tahtoi kyytipojaksi tuttua ruisleipää ;). Salaatti vei molemmilta kielen mennessään eli oli aivan mahtava makuelämys. Pääosin juusto oli sopivan rapeaa ja sisältä pehmeää - ja syötiin siis lämpimänä. Ehdottomasti tämän kesän paras uusi ruokatuttavuus!  

4 kommenttia

  1. Halloumijuusto on myös oma suosikkini! Kesäisin grillataan sitä salaatin päälle, sopii muuten myös vartaisiin. Oikea namiherkku! Talvella paistan sitä pannulla, mutta jotenkin on kuitenkin enemmän kesäruokaa. Ei millään jaksaisi kokata sisällä näillä helteillä, hiki pukkaa pelkästä ajatuksesta, meillä oli tänään wokkia muurikkapannulla tehtynä, nam!

    VastaaPoista
  2. :D Jos mein messukokemukset yksiin, niin niin meni kesäruokakin! Meillä on myös tänä kesänä ekaa kertaa ikinä syöty oikein urakalla Halloumijuustoa :D Grilliin ja sitten masuun kanan kanssa, ajjai, hyvää on!

    VastaaPoista
  3. Sama täällä,halloumia on tulut tänä kesän syötyä useesti!!Nam!:)

    VastaaPoista
  4. Näyttää niin syötävän hyvältä.
    Täällä samoilla eväillä ollaan menty, itse olen ihan hulluna grillattuihin vuohenjuustoleipiin.
    Tartteis minun varmaan hiukka rajailla sitä..kin himoa, tuppaa painossa sitten pidemmän päälle näkymään. ;P

    VastaaPoista

Kommenttien valvonta on otettu käyttöön, joten kirjoittamasi teksti ei välttämättä tule heti näkyviin. ★