Sisustus & lifestyle since 2009

Search

Haasteena astiat

Sain Sisustusta sydämellä blogista kivan haasteen, joten nyt kurkistetaan meidän kaappeihin!



Meiltä löytyy Iittala/Arabian Teema -sarjaa valkoisena, vaaleanharmaana, beigenä ja mustana. Aiemmin mulla oli keltaiset ja tummansinisetkin, mutta kyllästyin ja vein ne jo muutama vuosi sitten kirpparille (muutama Teema-muki taitaa olla vielä kaapin perällä keltaisena). Teema on ajaton ja sen vuoksi kaunis astiasarja. Ei liikaa krumeluuria ja muotoa, vaan ruoka saa olla pääosassa.

Teeman lisäksi meiltä löytyy Ikean lautasia, Annoa ja lasten lautasia Tigeristä. Muumimukeja meillä ei ole yhtään, mutta esikoisemme 21v. kyllä keräilee niitä ja melkoinen kokoelma hänellä jo onkin! Mummin perintönä sain nämä valkoiset Arabian lautaset + keittokupit, joissa on hopeinen reunus. Iästä en osaa sanoa ja nämä ovatkin olleet meillä vain vitriinissä, ei käytössä. Kerro ihmeessä, jos ymmärrät näiden leimojen päälle, että miltähän vuosikymmeneltä voisivat olla!




Juomalasit meillä on Iittalan Kartiota harmaana ja vaaleansinisenä, puolitusinaa isompaa sinisenä. Muuten lasit ja viinilasit ovat pääosin Ikeasta, sillä astianpesukone rikkoo yllättävän paljon laseja (johtuiskohan kuumuudesta ja lasin pintajännityksestä?). Kyllästyin siihen, että kaikki Iittalan viinilasit oli "eriparisia", kun niitä tuli hankittua aina pareittain ja sitten räsähtelivät rikki tiskikoneessa. Ikean muutaman euron lasien kanssa ei ole niin suurta väliä.  

Joulun ajan valkoinen kattaus.

Aika väritöntä ja neutraalia on siis astiat, niinkuin koko meidän sisustuskin ;) Voi olla jonkun mielestä tylsää, mutta mun mielestä ruoka saa olla pääosassa, ei niinkään astiat. Silmänruokaa pitää silti olla ja sunnuntaisin meillä katetaan aina pöytä kauniisti. Kaapissa on aina monenlaisia servettejä eri käyttötarkoituksiin ja tähtiä pitää löytyä ympäri vuoden! Nämä tähtiservetit nappasin viime viikolla Tigeristä.

Tämä astiahaaste on kiertänyt jo monessa blogissa, joten en jaa tätä tällä kertaa eteenpäin. Voit kuitenkin napata sen halutessasi mukaasi ;)

13 kommenttia

  1. Kivoja astioita.

    Meillä on Ikean maasälpäiset ja platinareunaiset! astiat arki- ja juhlakäytössä. lisäksi ostin 100 v. vanhat Rosendahlin mustavalkoiset matalat ja keittolautaset parilla eurolla/kpl juhlakäyttöön. Keittoastiat yms. ovat valkoisia.

    Tykkään valkoisista astioista kattauksessa, mutta ajatuksena on ollut ostaa pieni sekalainen kokoelma "blogilautasia" kirpareilta, ettei kaikissa ruokakuvissa olisi AINA samat lautaset.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hii, noi "blogilautaset" onkin hyvä idis!

      Ja täytyiskin piipahtaa IKEAssa taas ;)

      Mukavaa tiistaita, Lumo!

      Poista
  2. Niin kauniita astioita. Noissa Teemoissa on se kiva puoli kun voi yhdistellä erivärisiä kattauseen. Näinhan se on että yksiväriset ja neutraalin väriset astiat ovat niitä parhaita, silloin voi kikkailla pöytäliinoilla ja serveteillä.
    Mukavaa tiistain jatkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Teemat on mun suosikki aina vaan. Ekat taisin hankkia joskus vuonna 1995. Harmi vaan, että ton beigen valmistus lopetettiin :/

      Poista
  3. Hyvältä näyttää! Mistä olet muuten löytänyt tuon lautaskorin, todella hieno!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti ;) Toi rottinkinen lautaskori on Kodin Ykkösestä. Taisin ostaa sen joskus viime keväänä tai alkukesästä.

      Poista
  4. Miten nämä sun kuvat on näin omituisia nykyään? Esim. vuosi takaperin ei ollut tällaisia. Käytätkö jotain erikoista asetusta/salamaa/onko kamera vaihtunut vai mikä :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka. Kiitos viestistäsi. Kiva, kun luet blogiani. Kamerani on ollut nyt vuoden verran käytössä. Olisinkohan vahingossa muuttanut kuvausasetuksia, kun yritin saada hieman lisää valoisuutta kuviin :/ Salama ei ainakaan ole syyllinen, sillä se on harvemmin käytössä.

      Pystykuvista teen kahden kuvan kollaasit Picasalla, joka muuttui viime kesänä, valitettavasti huonompaan suuntaan. Pienennän samalla kuvat, sillä blogin kuvatila tuli täyteen viime huhtikuussa ja jouduin hankkimaan siihen maksullista lisätilaa. Pienentäessä kuvan laatu aina huononee. Voiskohan ongelma johtua näistä? Terkuin, Sally

      Poista
  5. Neutraali on hyvä :) Sellaisia sävyjä löytyy meiltäkin. Aivan ihanat nuo tähtikipot!

    http://ladyblueisinthehouse.blogspot.fi/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti. Tähtikipoissa lukee Jingle bells... Joten saavat ilostuttaa lasikaapissa ;)

      Poista
  6. Tylsän väriset ovat juuri niitä kauneimpia mielestäni...hauska haaste ja oli kiva kurkistaa kaappiesi kätköihin...en muuten tiennyt, että sinullakin jo aikuinen lapsi, nuorekas äiti!
    XX

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heh, kiitos ;) Sain esikoiseni 21 ikäisenä. Olin mielestäni silloin juuri sopivan ikäinen äidiksi! Nyt oma tytär on samanikäinen..

      Poista

Kommenttien valvonta on otettu käyttöön, joten kirjoittamasi teksti ei välttämättä tule heti näkyviin. ★