Sisustus & lifestyle since 2009

Search

JOULUN AAKKOSET

- Tervetuloa joulukuu ja JOULUAAKKOSET. Aivan huikea parannus tapahtui tänään muksujen aamuheräämisissä, kun kaikilla on joulukalenterit ja tonttu oli tuonut yöllä namia porraskaiteeseen ripustettuihin joulusukkiin. Jee!


ADVENTTI. Haluaisin fiilistellä joulua jo marraskuussa, mutta maltan mieleni ja koristelen kotia pikkuhiljaa vasta ensimmäisen adventtisunnuntain aikaan, jolloin onkin sitten jo 'lupa' fiilistellä täysillä. Kynttilöitä toki poltellaan jo elokuun hämärtyvissä illoissa ja ekat piparit meillä leivotaan aina viimeistään ekana adventtina (joskus ne on jopa jo tokat tai kolmannet).

BLOSSA. Glögi, jonka makuun olen päässyt vasta viime vuosina. Erityisen trendikästä tänä vuonna on juoda glögi kylmänä ja miksata se esim. kuohuviinillä.

CHRISTMAS. Mistä se joulun tunne syntyy? Lumesta ja pakkasesta, piparin tuoksusta ja kynttilöistä. Lasten jännittyneistä ilmeistä, joulurauhan julistuksesta.

DECEMBER. It's the most wonderful time of the year. Joulukuu pistää vuoden pakettiin. Minkälaisena muistamme tämän vuoden 2015? Vielä ehtii tehdä asioita ja kokea hetkiä, joita on mukava sitten vaalia muistoissa.


Mummin kulta ekaa kertaa kylässä jouluna 2013

ENNAKKOVALMISTELUT. Salaisuudet. Sipinä ja supina. Joulussa parasta on pitkä valmistautuminen. Aiemmin hankin joululahjoja ympäri vuoden, mutta muksujen toiveet muuttuvat nykyään niin nopeasti, ettei se kannata ja heinäkuussa tehdyt hankinnat on jonain jouluna jopa unohtuneet piiloonsa ja löytyneet sitten vasta seuraavassa muutossa..

FAZER. Suklaakohvehdit kuuluvat jouluun. Mieluiten ihka oma rasia. On ihanaa, kun saa syödä vuoronperään suolaista ja makeaa, vaikka mahantäydeltä.

GREETINGS. Jouluna lähetetään tervehdykset kaukana asuville ystäville ja sukulaisille. Ja kuiskataan tuuleen joulun terveiset heille, jotka istuvat jo enkelten pöydässä. ♥ 

HILJAISUUS. Luminen maisema rauhoittaa ja hiljaisuus hivelee kiireisen mieltä. Pitää vaan ehtiä pysähtyä ja hiljentyä kaikelta suorittamiselta, niin saattaa kuulla pienten tiukujen helinää.



ITSETEHTYÄ. Joulun aika on parasta DIY aikaa! Havukranssit, kukka-asetelmat, jouluvalojen ripustaminen, pakettien kääriminen, joululaatikoiden paistaminen, imelletty perunalaatikko, jälkiruokakakut, piparit, pihatien jäälyhdyt, itsekudotut villasukat, you name it.

JOULUAATTO. Aattoaamun sauna. Puhtaat lakanat. Koti on puettu jouluun. Kiharretaan tyttöjen kanssa hiukset ja pukeudutaan riisipuurolle. Joku saa mantelin (ja saa pitää puuropuheen). Sitten alkaakin pitkä odotus ennenkuin jouluaton päivällinen on syöty ja pukki viimein tulee.

KINKKU paistetaan aatonaattona ja koska tykkäämme siitä mureana ja miltei ylikypsänä, valmistuminen menee pitkälle iltaan. Ekojen maistiaispalojen jälkeen kinkku saa sinappihunnun ylleen ja kinkunpaistaja itselleen ansaitun tilkan punaviiniä. Kinkunpaiston aikaan vietämme usein myös joululahjavalvojaisia eli viimehetken lahjat peittyvät kääröihin joulumusiikin soidessa taustalla.

LUMI. I'm dreaming of a white Christmas. Niin kai me kaikki. Lumi kietoo kaiken valkoiseen vaippaansa ja saa maiseman näyttämään kuin astuisi satukirjaan. Pakkaslumi narskuu jalan alla ja kimmeltää kuin hangelle olisi ripoteltu pieniä timantteja.


MILK AND COOKIES. Jotkut meistä uskovat, että joulupukki tulee savupiipusta. Vai miten ihmeessä ne lahjakääröt yhtäkkiä vaan ilmestyvät kuusen alle? Eli pukkia varten pitää tietenkin jättää lasillinen maitoa ja pari suklaahippukeksiä, jotta hän jaksaa ahertaa. Koristemanttelin DIY ohjeet löydät halutessasi täältä.

NOEL. Ranskalainen Noël tarkoittaa joulua ja kätkee sisäänsä paljon toiveita ja jännittävää odotusta.

OIKEA KUUSI. Tuuhea tanskalainen tai aito suomalainen, mutta kyllä oikea joulukuusi pesee muoviset kilpailijansa 6-0 (tai ainakin 6-1). Molempia ollaan kokeiltu ja tuoksuallergikkona yllätyin, kuinka vähän tuollainen tanskalainen viljelty kuusi tuoksuu olkkarissa. Ja kauniskin se on.

PAKETIT. Rakastan käsillä tekemistä ja on ihanaa kääriä kauniita paketteja. Kiiltävän lahjapaperin sijaan suosin mieluummin voimapaperia sekä valkoista ja mustaa silkkipaperia sekä kunnon vanhanajan narua. Mutta kyllä meiltä joka vuosi pinkkejäkin paketteja löytyy!


 
Q. Tuttavallisemmin vaan KUU. Vaikka täysikuu, uusikuu tai joulukuu.

ROSOLLI. Ei joulua ilman rosollia. Teen sen aina itse, sillä punajuuren ja porkkanan suhteen on oltava balanssissa eikä palat saa olla pieniä kuivia noppia. Makua täydennetään sitten maustekurkulla ja punasipulilla ja annetaan tekeytyä.

SILLI. Sinappisilli, tillisilli, lasimestarin silli. Rosolliin en laita silliä, mutta joulupöydästä sitä löytyy useampaa eri sorttia. Ne huuhdotaan alas Skåne Akvavitillä kunnon suomenruotsalaiseen tapaan.


Jingle Bells jälkiruokakulho Riviera Maison

TÄHTI. Voiko kauniimpaa ollakaan. Täydellisen symmetrinen muoto, miltei kauniimpi muodoltaan kuin kukka. Viisisakarainen on oma suosikkini, mutta mitä enemmän sakaroita, sitä kukkamaisemmalta tähti musta näyttää. Eikä joulun mentyä ole mikään kiire survoa niitä muitten koristeiden kera kaappiin vaan tähtiä saa olla sisustuksessa ympäri vuoden. Se on vähän niinkuin olisi joulu joka päivä ;D

UNTUVAAN retki kulkee, siihen maan talvi sulkee, ja kaunis on tie, kun retkemme vie kautta suuren talven ihmemaan (joululaulu)

VALKOINEN. Puhtauden ja viattomuuden väri, kaunis, juhlallinen, maustettavissa muilla väreillä. Kun vielä ikkunastakin avautuva maisema on valkoinen, on joulun puitteet siltä osin täydelliset.

WANHAN AJAN JOULU. Kauneimmat joululaulut, rekiajelu, paukkupakkanen. Harras tunnelma, joulukirkko, hautausmaa. Aidot kuusenkynttilät, ulkosauna ja jännittävä odotus. Voih, kun voisi edes osan tuosta tunnelmasta välittää omille lapsille.




XMAS. Rakkaalla juhlalla on monta nimeä. Parasta joulussa taitaa olla, kun aattoiltana lapset leikkivät uusilla tavaroillaan, pelaavat ja lukevat. Kaikilla on massut täynnä eikä kiire minnekään. Ollaan läsnä toisillemme.

YHDESSÄOLO. Jouluna kokoonnutaan yhteen ja viimeistään Tapanina lähdetään sulattelemaan kinkkua pikku ajelulle ja kenties tervehtimään sukulaisia. 

ZZZZ. Joululomalla nukutaan pitkään ja otetaan niin monet päiväunet kuin mahdollista.

ÅBO. Suomen Turku julistaa joulurauhan ja sen jälkeen kenelläkään ei ole oikeutta kenkkuilla toisille.

ÄKSYILY ei siis kuulu joulun sanavarastoon! Ja älypuhelimetkin laitetaan pariksi päiväksi sivuun.

ÖYH. Sohvannurkassa on mukava sulatella kinkkua ja ottaa palanpainikkeeksi muutama konvehti. Suloinen lämpö hiipii rintaan ja joulun taika on käsin kosketeltavaa..




Voit napata aakkostehtävän halutessasi mukaasi. Jutun kuvat meidän jouluistamme 2012-13

6 kommenttia

  1. Kauniita kuvia! Mukavaa joulun odotusta :)

    VastaaPoista
  2. Ihanat aakkoset ja niin moni niistä on itselläni sama (melkein kaikki siis!) 😊
    Kuvasi ovat kyllä kauniita, ihana levollinen tunnelma välittyy tänne asti ❤️
    Oikein ihanaa Joulun odotusta sinulle ja perheellesi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi kiitos. Kuvia kertyy niin paljon, että on kiva näyttää välillä myös näitä 'parhaita paloja' edellisistä jouluista. Miten ihmeessä sitä taas selviää kameransa kanssa tämän pitkän ja pimeän talven yli..

      Olen huomannut itsekin blogeja lukiessa, että sitä hakeutuu mielellään samanmielisten seuraan. Vuosi vuodelta huomaan myös nauttivani LESS IS MORE -tyylisestä koristelusta, vältän kimallusta ja epäaitoa tunnelmaa. Rakkaat esineet tuovat kodikkuutta ja osa näistä 'jouluisista' jutuistakin on meillä ympäri vuoden sisustuksessa (kynttilänjalat, tähdet ja tuikkukipot). Levollisuus ja harmonia, ihan niinkuin sanoitkin.

      Lämmintä joulumieltä Marielisa! ♥

      Poista
  3. Tää oli tosi kiva ja aina sulla on niin kauniit kuvat, vaikkakin eivät nykyisestä asunnosta olekaan.
    Ihanaa aikaa sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ihana, nappaa säkin tää blogiisi. Olisi kiva lukea sun aakkoset ;D



      Poista

Kommenttien valvonta on otettu käyttöön, joten kirjoittamasi teksti ei välttämättä tule heti näkyviin. ★